Sisukord
Paberleht
Postimees

Kevad toidulaual: nõges ja võilill sünnivad süüa küll

5 min lugemist
  • Toidu sisse passib pigem värske ja väike naaditaim
  • Mõne toidu sees pole taime maitset väga tundagi
  • Kevadistes taimedes on palju kasulikku
Võilille-juustumuffin FOTO: Silja Ratt

Kevad on kätte jõudnud siis, kui keegi postitab Facebooki esimese karulaugupesto pildi. Teadjamad taimetundjad ütlevad aga, et karulauku Järvamaal eriti ei kasvagi. Seda enam on põhjust järele proovida, kas ka teistest kevadtaimedest, et mitte öelda umbrohtudest, on võimalik toidulaule miskit söödavat meisterdada.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Kui karulaugupesto kõrvale jätta, tuleb esimese asjana meelde, et võilillejuurest saab vist kohvi keeta ja naati kästakse salati sisse panna. Mõte umbrohusalatist ei kõla kuigi kõhtu täitvalt. Õnneks leidub internetiavarustes ka toekamaid retsepte.

Pahatihti arvatakse, et kevadtaimedest saabki teha ainult salatit. Tegelikult ei pea kogu toitu ju ainult metsa all või põlluveerel kasvavast valmistama. Näiteks naati, võililleõisi ja kõrvenõgeseid saab mitme retsepti järgi ka pigem lisandina kasutada. Mis seal salata, nii on natuke suurem kindlustunne, et söök ka päriselt süüa sünnib, samas on toidus olemas värsked koostisosad, mis väidetavalt peaksid kasulikest ainetest pakatama.

28.05.2020 02.06.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto