Kevad toidulaual: nõges ja võilill sünnivad süüa küll

Copy
Võilille-juustumuffin
Võilille-juustumuffin Foto: Silja Ratt

Kevad on kätte jõudnud siis, kui keegi postitab Facebooki esimese karulaugupesto pildi. Teadjamad taimetundjad ütlevad aga, et karulauku Järvamaal eriti ei kasvagi. Seda enam on põhjust järele proovida, kas ka teistest kevadtaimedest, et mitte öelda umbrohtudest, on võimalik toidulaule miskit söödavat meisterdada.

Kui karulaugupesto kõrvale jätta, tuleb esimese asjana meelde, et võilillejuurest saab vist kohvi keeta ja naati kästakse salati sisse panna. Mõte umbrohusalatist ei kõla kuigi kõhtu täitvalt. Õnneks leidub internetiavarustes ka toekamaid retsepte.

Pahatihti arvatakse, et kevadtaimedest saabki teha ainult salatit. Tegelikult ei pea kogu toitu ju ainult metsa all või põlluveerel kasvavast valmistama. Näiteks naati, võililleõisi ja kõrvenõgeseid saab mitme retsepti järgi ka pigem lisandina kasutada. Mis seal salata, nii on natuke suurem kindlustunne, et söök ka päriselt süüa sünnib, samas on toidus olemas värsked koostisosad, mis väidetavalt peaksid kasulikest ainetest pakatama.

Tagasi üles