Kolme aasta pärast soojendab paidelaste kodusid uus katlamaja

Urmas Glase
Copy
Enefit Greeni juhatuse liige Innar Kaasiku selgitusel võimaldab uus katlamaja ettevõttel konkureerida paremini eramuomanike soojamüüjana, sest suudab pakkuda soodsamat kaugkütet kui individuaalmaja enda soojalahendus.
Enefit Greeni juhatuse liige Innar Kaasiku selgitusel võimaldab uus katlamaja ettevõttel konkureerida paremini eramuomanike soojamüüjana, sest suudab pakkuda soodsamat kaugkütet kui individuaalmaja enda soojalahendus. Foto: Erakogu

Enefit Greenil on siht rajada 2023. aastaks Paidesse uus, biomassil ja maagaasil töötav katlamaja, mis asendab senist biomassil töötavat katelt. Linlastele tähendab investeering odavamat toasooja, nagu ka tööstustarbijale hea hinnaga auru.

Enefit Greeni tootmisvaldkonna eest vastutav juhatuse liige Innar Kaasik sõnas, et katlamajaga koos on kavas rajada oma veeldatud maagaasi terminal, et olla tarnijast sõltumatu.

«Turul on praegu viis-kuus pakkujat, ka Lätist ja oma terminaliga saaksime turu soodsaima gaasihinna. Mida madalama hinnaga saame veeldatud maagaasi sisse osta, seda odavamalt saame sooja välja müüa,» selgitas ta. «Praegu ostame maagaasi Eesti Pagarit varustavast JetGasi terminalist ja sõltume ühest tarnijast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles