Keeleinspektsioon süüdistab Järvamaa ettevõtet domeeni näppamises

Silja Vilbu
Copy
Domeeninime registreerimine maksab kümmekond eurot ja seda võib teha kes iganes.
Domeeninime registreerimine maksab kümmekond eurot ja seda võib teha kes iganes. Foto: Sander Ilvest

Keeleinspektsioon on pöördunud Eesti Interneti Sihtasutuse (EIS) domeenivaidluste komisjoni poole seetõttu, et Järvamaa ettevõte on registreerinud domeeni keeleamet.ee, mille keeleinspektsioon tahtis pärast 1. augustil tulevat nimevahetust ise kasutusele võtta.

Tänavu 3. juunil kiitis riigikogu heaks valitsuse seadusemuudatuse, mille järgi nimetatakse keeleinspektsioon alates 1. augustist keeleametiks. Seetõttu pöördus keeleinspektsioon 8. juunil registrite ja infosüsteemide keskuse (RIK) poole ettepanekuga registreerida domeeninimi keeleamet.ee. Oma vastuses teatas RIKi töötaja, et sellise domeeninime on 18. veebruaril juba registreerinud Järvamaa ettevõte OÜ Pixest.

Seejärel pöördus keeleinspektsioon 11. juunil EISi domeenivaidluste komisjoni poole (avalduse leiab keeleinspektsiooni dokumendiregistrist – toim). Keeleinspektsioon on oma avalduses seisukohal, et tegemist on pahauskse registreeringuga, sest OÜ Pixest ei ole mitte mingil moel seotud haridus- ja teadusministeeriumi, selle praeguse allasutuse keeleinspektsiooni ega 1. augustist tegutsema hakkava ega varem tegutsenud keeleametiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles