Aedlinna kodukohvikute päev viib maitsemeeled rändama

Emily Bollverk
Copy
Kui rääkida Türist ja toidust, siis ei saa üle ega ümber kohalikest pritsumeestest, kelle Rändkohvik on täna avatud pritsumaja platsil.
Kui rääkida Türist ja toidust, siis ei saa üle ega ümber kohalikest pritsumeestest, kelle Rändkohvik on täna avatud pritsumaja platsil. Foto: Dmitri Kotjuh

Täna tähistab Türi linn 94. aastapäeva juba tavaks kujunenud aedlinna kohvikute päevaga. Sel aastal tegutseb 21 ühepäevakohvikut. Menüüst leiab nii Süüria, Läti kui ka Eesti toite.

Uksed avab Konnakohvik Alaa Atiya (Viljandi 60, kell 12–17), kus Türil elav süürlanna Alaa tutvustab oma kodumaa maitseid. Menüüs on shawarma, samosa, falafel ja maiustused, nagu baklava, kunafa, katsyef, mamool.

Alaa Atiya ütles, et on siiani kohvikute päeval türilaste valmistatud hõrgutisi proovinud, kuid see on esimene kord, kui ta ise kohviku avab ja oma kultuuri sünnipäevalistele tutvustab. «Minul ei olnud ruume, kus kohvikut pidada, kuid õnneks tulid sõbrad appi ja saan kohviku avada kogukonnaseltsi majas,» lausus ta põnevusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles