Sisukord
Paberleht
Postimees

Aedlinna kodukohvikute päev viib maitsemeeled rändama

4 min lugemist
  • Müügitulu ja annetused edastatakse lastekaitse ühingule
  • Roosikohviku pidajad väärtustavad puhast loodust
  • Kohvikus võib ka ise endale kohvi jahvatada
  • See on oluline pereettevõtmine, milles löövad kaasa ka sõbrad
Kui rääkida Türist ja toidust, siis ei saa üle ega ümber kohalikest pritsumeestest, kelle Rändkohvik on täna avatud pritsumaja platsil. FOTO: Dmitri Kotjuh

Täna tähistab Türi linn 94. aastapäeva juba tavaks kujunenud aedlinna kohvikute päevaga. Sel aastal tegutseb 21 ühepäevakohvikut. Menüüst leiab nii Süüria, Läti kui ka Eesti toite.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Uksed avab Konnakohvik Alaa Atiya (Viljandi 60, kell 12–17), kus Türil elav süürlanna Alaa tutvustab oma kodumaa maitseid. Menüüs on shawarma, samosa, falafel ja maiustused, nagu baklava, kunafa, katsyef, mamool.

Alaa Atiya ütles, et on siiani kohvikute päeval türilaste valmistatud hõrgutisi proovinud, kuid see on esimene kord, kui ta ise kohviku avab ja oma kultuuri sünnipäevalistele tutvustab. «Minul ei olnud ruume, kus kohvikut pidada, kuid õnneks tulid sõbrad appi ja saan kohviku avada kogukonnaseltsi majas,» lausus ta põnevusega.

30.06.2020 04.07.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto