Kohalikud vallutavad Sämmi pidupäevadel

Urmas Glase
Copy
Mäo tööstuskülale annab palju maineväärtuslikku juurde oma esinduslik söögikoht, kus pidada ärikohtumisi ja nõupidamisi, kuhu Viking Window saab tuua oma külalisi.
Mäo tööstuskülale annab palju maineväärtuslikku juurde oma esinduslik söögikoht, kus pidada ärikohtumisi ja nõupidamisi, kuhu Viking Window saab tuua oma külalisi. Foto: Dmitri Kotjuh

Söögikohale on inimpõlve jagu järjepidevat tegevust samas asukohas tähelepanuväärne saavutus. Järvamaal mäletame paljusid restorane ja kohvikuid, mis on tekkinud samal ajajärgul suure käraga ja vaikse susinaga kadunud, kuid Sämmi Grill Mäos rõõmustab grillisõpru nagu muiste.

Sämmi Grilli pidava OÜ Mäo Grill juhatuse liikme Enno Vaabi selgitusel ulatub praegusel kujul tegutseva grillirestorani ajalugu 1999. aasta märtsisse, kuid toidukohale nime andnud, toona tuntud koka Aivar Sammali käe all tegutses restoran Mäos juba mitu aastat varem.

Taevastes köökides askeldav, aastaid omanimelise grillirestorani esindusnägu olnud legendaarne Sämm väitis toona, et Sämmi Grill oli Eestis esimene restoran, kus küpsetati liha elusal tulel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles