Eksperiment: millisele rännakule viib Paide teatri uus audioetendus?

Silja Vilbu
Copy
Kultuursele jalutuskäigule minnes tasub enne igaks juhuks pilk taevasse heita. Ei taha ju, et vihm ootamatult elamuse katkestaks.
Kultuursele jalutuskäigule minnes tasub enne igaks juhuks pilk taevasse heita. Ei taha ju, et vihm ootamatult elamuse katkestaks. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide teater on koroonaviiruse tuules astunud kavala sammu ja tulnud välja omanäolise audiorännakuga, mis võimaldab teatri järele janunejatel saada kultuurielamust ilma, et tuleks minna teatrisaali, hoida teiste külastajatega vahemaad või muretseda käte desinfitseerimise pärast.

Teatri meeskonna poolt psühho-geograafiliseks rännakuks tituleeritud projekt on sümbioos jalutuskäigust ja kultuurielamusest, mis paneb kultuurinautleja õlgadele pisut suurema vastutuse, sest tavapärase teatriskäiguga on sellel üsna vähe ühist.

Audiorännaku tutvustuses on meeskond öelnud, et «Labürint» on jalutuskäik, mille soovija võib ette võtta just selles linnas, kus ta parajasti viibib, ja just sel hetkel, kui temale sobib. Seejuures on oluline inimtekkelise keskkonna olemasolu, sest rännak keskendub just sellele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles