Järvamaa on täis eluohtlikke eterniidijäätmeid

Emily Bollverk
Copy
Eterniit.
Eterniit. Foto: Shutterstock

Vanema maja renoveerimisel jääb tihti üle hunnik vana eterniiti, millest on üsna keeruline lahti saada. Prügimäe tasu ja sinna transportimine võib kokku maksma minna kolmekohalise summa ja nii otsitakse teisi lahendusi. Keskkonnasäästliku pääseteena korraldab MTÜ Kesk-Eesti Jäätmehooldekeskus koostöös Keskkonnainvesteeringute Keskusega Järva vallas ja Paide linnas eterniidijäätmete kogumisringe.

Eterniiti võetakse tasuta vastu eelregistreeritud koguses ja registreerimislehti menetletakse laekumise järjekorras. Selleks aastaks on registreerimine lõppenud, kuna eterniidijäätmeid soovitakse ära anda oodatust poole rohkem. Viie päeva jooksul registreerus kokku 28 kodanikku, kes soovivad ära anda hinnanguliselt 80 tonni eterniiti. See on umbes 40 tonni võrra rohkem, kui esialgu ette nähti. Eelregistreerunud isikud saavad eterniidi tasuta üle anda määratud kogumispunktides Koigis, Koerus, Järva-Jaanis ja Paides.

Türi valla inimesed saavad võimaluse eterniidijäätmeid ära anda augustis. Türi valla ehitus- ja keskkonnaspetsialisti Grete Kaljulaidi ütlust mööda on vajadus sellise ettevõtmise järele kindlasti. Jäätmekogumine kuulutatakse välja augusti alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles