Instagrami konto See Pole Okei heidab valgust sadadele virtuaalsetele ahistamisjuhtumitele

Silja Vilbu
Copy
Interneti vägivald
Interneti vägivald Foto: shutterstock.com

Internetiajastuga käib paraku kaasas tõsiasi, et inimesed ütlevad üksteisele virtuaalse suhtluse käigus seda, mida nad näost näkku suheldes ehk öelda ei söandaks. Anonüümne Instagrami konto See Pole Okei on hakanud avalikustama naiste saadetud kuvatõmmiseid vestlustest meestega, millest ilmneb, et sageli tuleb naistel internetiavarustes taluda nii meeste pealetükkivaid ettepanekuid, räiget sõimu kui ka ähvardusi.

See Pole Okei konto tutvustuses on öeldud, et sellele on koondatud stiilinäited soovimatutest kirjadest tüdrukute ja naiste postkastides. Stiilinäiteid on konto omanikule saatnud naised ja tüdrukud üle Eesti ning enamasti pärinevad need Messengeri vestlustest. Inimeste nimesid kuvatõmmistelt näha ei ole. Kaheksa kuu jooksul on kontole tehtud 245 postitust ning jälgijate arv on üle 11 100.

Ebasündsa sisuga kirjavahetused võib laias laastus jagada neljaks: ebaviisakad sõnumid; agressiivsed sõnumid, kus vastaspoolt sõimatakse; ähvardavad sõnumid ja neljandaks seksiteenuse eest raha pakkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles