Koerust end tippsporti võidelnud mees

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Koerus on Pavo Raudsepa hinnangul kõige alus jalgpall.
Koerus on Pavo Raudsepa hinnangul kõige alus jalgpall. Foto: Marianne Loorents

Salt Lake City tali-olümpiamängudel 2002. aastal sprindis 34. koha ja 30 kilomeetri sõidus 60. koha saavutanud Pavo Raudsepp on sündinud Koerus, kuid elab juba ammu Tamsalus. Elukohavahetuse kohta kehtib tema puhul prantslaste ütlus, et põhjuse leidmiseks tuleb otsida naist.

Aga jätame naise loos oma järge ootama ja alustame kolmapäeva ennelõunast, mil Pavo Raudsepp oma koduõuel pärast tervitamist kohe nüüdseks kurikuulsaks saanud suusatreener Mati Alaverist juttu tegi. «Ei olnud Eesti koondist, oli Alaveri tiim,» võttis mees lühidalt kokku selle, mille vastu ta kunagi aastaid võitles. Asjatult, sest ajakirjandus noort meest ei kuulanud, vaid Raudsepa sõnul vorpis lugusid, mida müüa saaks. Siis olid Alaver ja tema kasvandikud Eestis ebajumalate staatuses.

Teel Koeru meenutas Raudsepp, et 1991. aasta juunioride maailmameistrivõistluste koondises pidanuks tema sportlike tulemuste põhjal olema esinumber, aga ei olnud. Esinumbrid olid Alaveri lemmikud. Näiteks Jaak Mae, kelle tulemused andsid Raudsepa sõnul pingereas kolmanda koha. «Aga pidin võitlema, sest olen pärit Koerust,» jätkas Raudsepp ja lisas, et pidi tippvõistlustel määrdemehe töö omast taskust kinni maksma. Raha tuli metsatöödest. Küttepuuäriga tegeleb ta tänini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles