Politsei uurib Viisu viinavabriku haihtumist

Urmas Glase
Copy
16. jaanuari öösel lükkas torm ümber Viisu viinaköögi korstna. Nüüd kõigutab varemete likvideerimise asjaolude politseiuurimine Paide linna valitsuskoalitsiooni.
16. jaanuari öösel lükkas torm ümber Viisu viinaköögi korstna. Nüüd kõigutab varemete likvideerimise asjaolude politseiuurimine Paide linna valitsuskoalitsiooni. Foto: Urmas Glase

Millalgi kesksuvel tõstis kopp jaanuaritormiga ümber kukkunud Viisu viinaköögi korstna varemetega kokku ning mõni aeg hiljem kogu 150 aastat vana hoone jäänused kallurikasti ja tegi platsi puhtaks. Paar nädalat tagasi astus Paide linnavalitsuse uksest sisse politseiuurija, näitas töötõendit ja päris linnapea järele.

Sellest ajast peale on prokuratuuri selgitusel tunnistajana üle kuulatud üle kümne inimese. «Alustatud kriminaaluurimine selgitab, kas Viisu viinaköögi korstna varingu koristustööde ning varemete ümbruse haljastustööde tellimisel ja tasukokkulepete tegemisel on järgitud ettenähtud korda või on kehtivaid reegleid rikutud,» vastast prokurör Helga Aadamsoo päringule.

Tunnistajana on uurijatele ütlusi andnud linnapea Priit Värk, abilinnapea Siret Pihelgas, Paide Halduse endine ja praegune juht Janno Lehemets ja Peeter Saldre, kes enne ametivahetust oli linnavalitsuses piirkonnajuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles