Tundmatus kohas vette visatud praktikandid ujusid vapralt välja

Anne Põder
Copy
Praktikandid Maire Undrits (vasakul) ja Britt Päädam aitavad haiglas teha nii palju tarvilikke õendustoiminguid, kui neil on vähegi võimalik.
Praktikandid Maire Undrits (vasakul) ja Britt Päädam aitavad haiglas teha nii palju tarvilikke õendustoiminguid, kui neil on vähegi võimalik. Foto: Maire Raidvere

Veebruari teise nädala algul Järvamaa haigla uksest sisse astunud Britt Päädam ja Maire Undrits ei osanud ette näha, et nende elu esimene õendusaluste praktika tuleb koroonaosakonnas, see on kõige karmimates tingimustes, mis ühes haiglas praegusel ajal olla saab. Ometi ei löönud see neid verest välja, sest aimata võis, et sellest kujuneb nende meditsiinilisele karjäärile vägev algus.

Järvamaa haigla õendusjuht Maire Raidvere selgitas, et Tallinna tervishoiu kõrgkooli esmakursuslased Britt Päädam ja Maire Undrits kandideerisid aasta algul esimesele õenduspraktikale. «Võtsime nad rõõmuga vastu, sest praegu on haiglas abikäsi väga vaja, eriti koroonahaigetega tegelemisel,» ütles ta.

Nii tegigi Raidvere noortele ette­paneku asuda tööle just koroonaosakonda, mis on praegu õendusabi osakonnas sisse seatud. «Nad olid vaprad ja võtsid pakkumise vastu,» lausus ta. «Põhjendasime neile, et just selles osakonnas saavad nad tõesti kõike õenduses olulist kogeda ja oma käega proovida ning tulevikule mõeldes tuleb see neile ainult kasuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles