Lõvid läksid koos Punase Ristiga pereemale appi

Tiit Reinberg
Copy
Väätsalasele Merlis Orgmale (vasakult kolmas) annavad glükoosimonitooringu seadme kätte Eesti Punase Risti Lääne koordinaator Piret Seire (vasakult), lõviklubi liige Aarne Krass, LC Paide Bastioni president Aivar Tubli ja Medical Group Eesti spetsialist Marge Kallaste.
Väätsalasele Merlis Orgmale (vasakult kolmas) annavad glükoosimonitooringu seadme kätte Eesti Punase Risti Lääne koordinaator Piret Seire (vasakult), lõviklubi liige Aarne Krass, LC Paide Bastioni president Aivar Tubli ja Medical Group Eesti spetsialist Marge Kallaste. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide lõviklubi ja Punane Rist aitasid Väätsal elaval 27aastasel diabeeti põdeval pereemal soetada glükoosimonitooringu seadme, mis aitab tal parandada elukvaliteeti ja hoida tervist.

Kahe lapse ema Merlis Orgma on põdenud esimese tüübi diabeeti 25 aastat. Monitooringu seade aitab vere glükoosisisaldust jälgida ja püsivana hoida, et tüsistused ei läheks hullemaks, ja tervise tõttu töövõime kaotanud Orgma saaks oma lapsed suureks kasvatada.

Kui varem pidi ta kuus kuni kaheksa korda päevas vere glükoosisisaldust näpuotsast mõõtma, siis monitooring hoiab tema tervisenäitajatel kogu aeg silma peal ja annab teada, kui glükoosisisaldust on tarvis turgutada. Orgma peab üksnes iga kuue päeva tagant sensoreid vahetama. «Kuulsin lion’itest oma tuttavalt naiselt, kelle laps põeb diabeeti ja kes sai meesteklubilt tuge. Tema julgustusel otsustasin samuti abipalvega pöörduda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles