Türi valla valikud: mis saab Käru ja Retla-Kabala põhikoolist?

Eva Klaas
, reporter
Copy
Üle-eelmisel aastal valmis Türi põhikooli uus hoone ja spordikompleks, mis läksid maksma ligi 14 miljonit eurot, sellest umbes viis miljonit oli riigi toetus. Toetuse saamise üks tingimusi oli, et Türi vald peab oma koolivõrku korrastama.
Üle-eelmisel aastal valmis Türi põhikooli uus hoone ja spordikompleks, mis läksid maksma ligi 14 miljonit eurot, sellest umbes viis miljonit oli riigi toetus. Toetuse saamise üks tingimusi oli, et Türi vald peab oma koolivõrku korrastama. Foto: Kaspar Pokk

Türi valla arengukava järgi antakse 1. septembrist põhiharidust kõigis kooliastmetes Türi, Laupa ja Väätsa põhikoolis, Käru ja Retla-Kabala kool muutuvad kuueklassiliseks. Koolide tuleviku üle on arutatud juba aastaid, kuid vähem kui kaks kuud enne otsustuse ajaakna sulgumist pole veel selgust, milliseks uuest õppeaastast koolivõrk kujuneb.

Ehkki munitsipaalkoolide ümberkorraldused on omavalitsuste pädevuses ja arengukavas ettenähtu üldjuhul visioon, millest saab ka kõrvale kalduda, pole Türi valla­volikogu oma otsuste tegemisel päris vaba.

Üle-eelmisel aastal valmis Türi põhikooli uus hoone ja spordikompleks, mis läksid maksma ligi 14 miljonit eurot, millest umbes viis miljonit oli riigi toetus, riik jagas omakorda euroraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles