Ühistu kingib kaubakeskuse hoone tuleviku arendajatele

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Väärika ajaloo ja põneva arhitektuuriga Paide kaubakeskusse rajatav innovatsioonikeskus tekitaks uuenenud keskväljaku, gümnaasiumi ja arvamusfestivaliga hea sümbioosi ning tooks kesklinna märgatavat elavnemist.
Väärika ajaloo ja põneva arhitektuuriga Paide kaubakeskusse rajatav innovatsioonikeskus tekitaks uuenenud keskväljaku, gümnaasiumi ja arvamusfestivaliga hea sümbioosi ning tooks kesklinna märgatavat elavnemist. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel nädalal kirjutas Järva Teataja Järva tarbijate ühistule kuulunud endisest majatarvete poest Paide keskväljakul, mis on leidnud uue omaniku. Ka majast kiviviske kaugusele jääv Paide kaubakeskuse hoone, kuhu praegu on tegutsema jäänud Konsumi kauplus, on lähiajal saamas uue peremehe. Selle Paidele ja kogu Järvamaale märgilise tähtsusega hoonega on ühistul aga veidi teistsugused plaanid. Nimelt kingib tarbijate ühistu hoone kogukonna hüvanguks sihtasutusele Järvamaa eesmärgiga rajada sellesse piirkondlik innovatsioonikeskus. Jah, lugesite õigesti – kingib.

Ettevõtte üllas kavatsus tundub esialgu uskumatuna – miks peaks hea asukohaga ja Paidele palju tuntust kogunud maja lihtsalt kellelegi ära andma, kui selle eest võiks saada päris korraliku müügitulu.

Järva tarbijate ühistu juhatuse esimehe Tõnu Uibopuu ütlust mööda hoonel kosilasi käis, ent ettevõttele on oluline, et see läheks headesse kätesse ja leiaks parima otstarbe. «Idee anda majale uus funktsioon tuli esialgu Paide linnavalitsuselt, kui algasid läbirääkimised kood/Jõhvi kooliga. Kuna me pole leidnud ka muud rakendust, siis otsustas ettevõtte nõukogu kinkida maja kogukonna heaks sihtasutusele Järvamaa,» selgitas Uibopuu. Kinkimise ainsaks tingimuseks seab tarbijate ühistu soovi Konsumi kauplust seal 15 aastat edasi pidada. «Oleme sellise kokkuleppega väga rahul. Kui see aeg kunagi mööda saab, tehakse kaupluse suhtes uus otsus, kas poodi sinna tulevikus vaja on või mitte,» ütles Uibopuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles