Suurürituse korraldaja: Vallimägi vajab paremat hooldust

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Foto: Maarit Nõmm

Mai alguses saatis arvamusfestivali toimkond Paide linnavalitsusele kirja, millega pööras tähelepanu Vallimäe kehvale heakorrale ja puudustele pargi inventaris. Katkised prügikastid, lahtised juhtmed, amortiseerunud laululava, koristamata lõkkekohad ja inetud grafitid ei riiva ainult ürituste korraldajate silma, vaid on halb visiitkaart ka turistidele ja Vallimäel viibijatele. Olukord pole tekkinud üleöö, vaid on kestnud juba aastaid.

Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist ütles, et kirja eesmärk polnud viriseda, vaid algatada diskussioon, mida ja kuidas Vallimäel asju paremaks teha. «Mul on kahju, et peame seda tegema läbi avalikkuse, aga me tõesti loodame, et see kiri paneb asjad kiiremini liikuma,» lausus ta.

Mure Vallimäe heakorra pärast on kestnud pikalt ja puudustele on arvamusfestivali meeskond osutanud tähelepanu ka kordi varem. Nüüd koostasid nad linnavalitsusele üksikasjaliku nimekirja katkistest, silma riivavatest ja koguni ohtlikest asjadest. «Tegemist on elementaarse heakorraga. Me kõik paneme neid asju tähele, aga keegi ei ütle midagi. Meie lõpuks otsustasime öelda, kuna see peaks olema meie kõigi ühine mure, mis Vallimäest saab,» selgitas Tammist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles