Eesti muusika tippfestival teeb peatuse Paides

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Viimati esines Vanalinna hariduskolleegiumi keelpilliorkester Paide kirikus aprillis. Ka toona oli kaastegev noor viiulitalent Hans Christian Aavik. Paides mängib orkester Arvo Pärdi ja Veljo Tormise loomingut.
Viimati esines Vanalinna hariduskolleegiumi keelpilliorkester Paide kirikus aprillis. Ka toona oli kaastegev noor viiulitalent Hans Christian Aavik. Paides mängib orkester Arvo Pärdi ja Veljo Tormise loomingut. Foto: Dmitri Kotjuh

Muusika- ja kultuurisõbrad juba teavad, et septembri alguses on helilooja Arvo Pärdile pühendatud festival Pärdi päevad. Kui esimese festivaliga tähistati Pärdi 75. sünnipäeva, siis tänavu 11. septembril saab maailmakuulus muusikamees 88aastaseks.

Nagu ikka, jõuab festival ka Paidesse, Arvo Pärdi sünnilinna. Pärdi ja tema kunagise õpilase Veljo Tormise muusikat esitab täna õhtul Paide kirikus Vanalinna hariduskolleegiumi keelpilliorkester Rasmus Puuri juhatusel. Pärt ja Tormis on ühes kavas kõlanud harva.

Vanalinna hariduskolleegiumi keelpilliorkester on peaaegu igal oma hooajal korra Paidesse põiganud. Rasmus Puuri sõnul on Paide Püha Risti kirikus väga hea akustika ja kirikuga on tekkinud hea koostöö. Sel korral jõuab orkester Paidesse Pärdi päevade ajal, millest ta võtab osa esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles