Toetust taotleb kaks tondilossi lammutajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) sai maastikku reostavate lagunenud hoonete ehk tondilosside lammutamiseks 51 taotlust kogusummas 1,6 mln eurot.
Järvamaalt laekus kaks projekti: Türi vallas Kolu külas asuva vana kuivati ja Imavere vallas kahe vana lauda lammutamiseks, toetust küsiti nende kahe projekti peale kokku 29 641 eurot.
Türi vallavalitsuse ehitusjärelevalve spetsialist Kalev Pagarand selgitas, et osaühingule Jäätmeproff kuuluv vana kuivati Kolu külas on juba aastaid tühjana seisnud, nüüd on lumi ka selle katuse sisse vajutanud ning omanik soovib hoone taastamise asemel seda lammutada.
Pagaranna ütlust mööda on Türi vallas lammutamist vajavaid hooneid veel küll, näiteks  kolhoosiaegsed laudahooned Kabala ja Ollepa kandis, ent teave KIKi toetusest tondilosside lammutamiseks pole hästi levinud.
KIKi Järvamaa esindaja Andres Tšumakov nõustus sellega, et reklaami jäi väheseks, aga kinnitas, et sel aastal tuleb veel kaks taotlusvooru. «Eks kui info levib, tuleb ka rohkem taotlejaid,» sõnas ta.
Keskkonnaminister Keit Pentus ütles, et toetuse saajad selguvad pärast hindamisvooru, otsuse projektide rahastamise kohta teeb KIKi nõukogu juunis.
Tondilosside lammutamise toetus tuleneb Pentuse selgitusel elulisest vajadusest vähendada endistest jääkreostusobjektidest ja mahajäetud põllumajandus-, tööstus- või militaarehitistest põhjustatud negatiivset ohtu ja mõju nii maastikule ja veekeskkonnale kui ka inimese tervisele. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles