Türi volikogu on valmis ettevõtjaga kohtusse minema

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäeval arutas Türi vallavolikogu kaks ja pool tundi, kas nad on teinud kohalikule ettevõtjale liiga, kui keeldusid talle hoonet müümast. Volinike enamus oli seda meelt, et lõppegu vaidlus kasvõi kohtus, nemad pole eksinud.

Probleemne lugu sai alguse möödunud sügisel, kui Türi vald pani enampakkumisele Viljandi tänavas asuva hoone, mida rahvasuus kutsutakse kolledžimajana. Alghinnaks määrati 100 000 eurot ja ainsa pakkumise tegi kohalik ettevõte Jäätmeproff OÜ. Pakkumise hind oli 101 300 eurot.

Pakkumist kaalunud Türi vallavolikogu otsustas, et maja Jäätmeprofile siiski ei müüda, hoone tuleb uuesti müüki panna ja seekord rohkem reklaami teha. Valla selline käitumine ajas Jäätmeprofi omanikul Silvar Algpeusil harja sedavõrd punaseks, et ta palkas oma õiguste kaitseks Lextali advokaadibüroo. Kuu aega tagasi potsataski Türi vallavolinike postkasti vaie. Vandeadvokaat Kristi Sild selgitab neljaleheküljelises vaides, miks on tema kliendil õigus kõnealust hoonet osta sellistel tingimustel, nagu ta enampakkumises tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles