Koordi õppe- ja teraapiaparki kerkib maa-alune ökohoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusehitaja ja koolitaja Sven Aluste seisab keset kahe meetri sügavusel paiknevat ehitusplatsi, kus üleeile püstitati liivakottidest seinu.
Loodusehitaja ja koolitaja Sven Aluste seisab keset kahe meetri sügavusel paiknevat ehitusplatsi, kus üleeile püstitati liivakottidest seinu. Foto: Järva Teataja / Dmitri Kotjuh/

Kamp rootslasi, lätlasi ja eestlasi kogunes sel nädalal Koordi külla, et ehitada midagi ebatavalist. Kahe meetri sügavuses augus nägid nad ühiselt vaeva selle nimel, et püstitada maa alla loodussõbralik koopamaja.

Praegu veel kujutab ehitusplats endast kahe meetri sügavust ja kaheksameetrise läbimõõduga auku, millest on keeruline mööda vaadata. Edaspidi jääb selle asukohta reetma üksnes maapinna kõrgusel paiknev mätaskatus ja sealt taeva poole kerkiv suitsuvine.

Maja kerkib loodusehitaja ja koolitaja Sven Aluste juhendusel Koordi õppe- ja teraapiaparki. Omanäoline hoone on veidi inspireeritud indiaanlaste püstkodadest. See on suur saal, mille keskele rajatakse lõkkekoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles