Riigigümnaasiumi krunt huvitavaid leide ei pakkunud

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Posti 12 tänav, Paide.
arheoloogilised kaevamised
muinsuskaitse
arheoloogia
kondid
luud
Posti 12 tänav, Paide. arheoloogilised kaevamised muinsuskaitse arheoloogia kondid luud Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kaks nädalat tagasi Paides Posti tänavas tulevase riigigümnaasiumi maa-alal alanud arheoloogilised uuringud ei toonud päevavalgele leide, mis võinuks kooliehitamisele pidurit tõmmata.

Väljakaevamisi juhtiv arheoloog Peeter Piirits ütles, et kohe kaevamise algul tuli maa seest välja 19. või 20. sajandist pärit hoone vundament. Hiljem leiti ka umbes sama vana kaevukoht. Kui eelmisel aastal leiti nõlvast kunagise keldri asukoht, siis nüüd avastati veel kaks sellist kohta, mis mõlemad on pärit 20. sajandist. Mulda sõeludes leiti kaar potikildu, naelu ja 16. sajandist pärit keraamikakild.

Piirits selgitas, et midagi erakordset päevavalgele ei tulnud ja seetõttu otsustati pühapäeval, et uuritav maa-ala kaetakse taas mullaga ja need tööd peaks tehtud saama sellel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles