• Põllumajanduse ja toidutootmise eripära on hooajalisus
  • Kohalik elanik eelistab pigem püsivat töökohta
  • Eelmisel aastal töötas Eestis üle 5000 välistöölisest hooajatöölise
Marko Gorban FOTO: Erakogu

Koroonakriis on muu hulgas tõmmanud tähelepanu asjaolule, et põllumajanduse, kalanduse ja toidutööstuse tähtsus meie toidulaua katmisel on hindamatu väärtusega. Sektoril on oluline roll ka meie majanduses, andes umbes neli protsenti Eestis loodud lisandväärtusest ja viis protsenti tööhõivest. See tähendab, et põllumajanduses, kalanduses ja toiduainetööstuse ettevõtetes töötas 2019. aastal üle 29 000 inimese. Tehnoloogia meie ümber areneb küll kiiresti, aga inimese vahetu osalus jääb toidutootmises alati olulisele kohale.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

 Marko Gorban

maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler