Känguru paneb nuputama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna asuvad 23 300 õpilast 403 Eesti koolist lahendama matemaatikavõistluse «Känguru» ülesandeid. Tänavu on lahendajaid 1550 rohkem kui eelmisel aastal ja osalevate koolide arvgi on jõudnud kümneni.

Võistluse peakorraldaja, Tartu Ülikooli teaduskooli matemaatika metoodik Raili Vilt ütles, et Järvamaa koole on võistlustules 15: Albu, Laupa, Imavere, Roosna-Alliku ja Türi põhikool, Türi ühisgümnaasium, Retla-Kabala, Vodja kool ja Koigi kool, Paide gümnaasium ja ühisgümnaasium, Paide valla lasteaed-kool, Koeru ja Aravete keskkool ning Järva-Jaani gümnaasium. «Õpilasi on võistlemas 525,» lisas Vilt.

«Kängurul» on I–XII klassini viis vanuserühma, ligi pooled kirjapandud lastest kuuluvad kahte noorimasse rühma. «Vanemad õpilased teevad teadlikuma valiku, aga nende seas on kindlasti palju neid, kes oskavad ja tahavad rõõmu tunda vahvatest ülesannetest ja võistlemisest,» lausus Raili Vilt. Võistlus on individuaalne ja toimub koolides kohapeal. Valikvastustega ülesannete lahendamiseks on õpilastel aega tund ja 15 minutit. Ülesanded on jaotatud kolme rühma, neist esimesed peaksid olema jõukohased kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles