Maavalitsus ootab fotokonkursis osalema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järva maavalitsus kuulutas välja maakonna turismiobjekte, sündmusi, loodust, inimesi ja elu kajastava fotokonkursi «Minu Järvamaa». Tööde esitamise tähtaeg on 5. juuni. Fotod peavad olema pildistatud Järvamaal aastatel 2015 ja 2016.

Maavanem Alo Aasma selgitusel kasvas konkursi idee välja Paide arvamusnädalast, kus mitmel arutelul jõuti enam-vähem ühe ja sama Järvamaa kitsaskohani – meie endi ettekujutus maakonna väärtustest, rikkustest või võimalustest, laiemas plaanis siinsest elukeskkonnast on märksa kehvem, kui see tegelikult on.

«Näiteid on ilmselt palju, kus oleme mõne hüve või voorusega nõnda ära harjunud, et peame seda lausa iseenesestmõistetavaks ega tajugi enam selle tegelikku väärtust,» selgitas Aasma. «Juhtusin töömessil vestlema koolilõpetajatega, kes polnud paraku kursiski, et Järvamaal on sellised vägevad üle kogu maailma eksportivad ettevõtted nagu Viking Window, Konesko, E-Piim või Paide masinatehas. See kõik andiski impulsi pöörata rõhku sellele, et me kõik oma maakonda paremini tundma ja väärtustama õpiksime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles