Neljarealise tee ehitus algab juba tuleval aastal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium uuendas riigiteede teehoiukava aastateks 2014–2020, uus plaan näeb muuhulgas ette Kose–Mäo teelõigu neljarealiseks ehitamist juba 2017. aasta lõpul, ehkki algselt pidi ehitus algama alles  2018. aastal. «Uuenenud teehoiukava järgi saab ehitusega alustada ehk pisut varem kui algselt plaanitud. Loodame 2017. aasta lõpus alustada Koselt Mäoni neljarealise tee ehitust,» ütleb majandusminister Kristen Michal pressiteates.

Michal lisas, et Eesti ajaloo suurim teeprojekt Kose–Mäo lõik on uuringute järgi sotsiaalselt ja majanduslikult tasuv. «Uus maanteelõik annab vanaga võrreldes liiklusõnnetuste, aja ja sõiduki kuludelt Eestile säästu umbes kümme miljonit eurot aastas ning linnade vaheline teepikkus väheneb 5,3 kilomeetrit,» põhjendas ta.

Uuendatud teehoiukava rahastusplaani koostamisel on lähtutud riigi eelarvestrateegia 2017–2020 ja 2016. aasta riigieelarveseadusega teehoiuks ette nähtud rahast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles