Kirna mõis kutsub teatrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljal suveõhtul mängitav etendus «Mustrimuutjad – viimne eestlane» annab võimaluse teatrikülastajal etenduse ajal püsti tõusta ja selles kaasa lüüa.

Näidendi autor Kati Saara Vatmann kirjeldas, et see on lugu seitsmest inimesest, kes satuvad hämmastavatel asjaoludel kokku viimses Eesti metsajupikeses. «Linnad on getostunud, viimset metsareservaati aga hakatakse maha raiuma. Metsavaht ja nunn, moslemitarist teadlane ja nõiatar, poliitik, ärimees ja väemees satuvad vastastikuses sünergias ja konfliktides, koosloomes ja ärkamises ellujäämiseks olulisse mustrite muutmisse,» tutvustas ta.

Vatmann lisas, et kokku sattunud inimesed tunnistavad, mis on nende varasemates eludes juhtunud ning kasvavad välja märtrirollist, mida kõigi seitsme elu läbinud vägivald ja valu on põhjustanud. «Ohvrirollist väljuda tähendab, et inimesed hakkavad lõpuks ometi tegelema sellega, mida tahavad-oskavad-armastavad. Kes lahkub, kes tõuseb lendu, kes vabaneb vaimselt, kes füüsiliselt. Üksteist leitakse ja ahelad kaotatakse. On palju pihtimusi ja naeru, sõprust ja armastust – ning ühiselt mõeldakse välja, kuidas Eestimaa kestma jääb,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles