Noortõstjad olid rekordihoos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neli SK Vargamäe noortõstjat osalesid Leedus Telžiai linnas rahvusvahelisel tõstmisvõistlusel. Võistlema asusid naistõstjad ja noored vanusegrupis U13 ja U15.

SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin andis teada, et vanusegrupis U13 osales neilt kümneaastane Romet Rämson, kes saavutas uue isikliku rekordiga 12. koha (127,2 sp).  Noormees kaalus 37,3 kg, rebis 23 kg ja tõukas 33 kg. Võisteldi Sinclairi punktide arvestuses.

Vanusegrupis U15 lootis treener, et Armas Reisel püstitab uue Eesti selle vanusegrupi rekordi. «Lootma pidi. Armas alustas kindlalt, esimesel katsel rebis 55 kg ja teisel 60, mis oligi juba uus rekord. Seejärel tuli 61 kg kolmandal katsel, aga kükist tõustes kaldus noormees ette ja kang potsatas maha. Kahju,» kirjeldas Uppin. «Tõukamisel alustasime raskusest 73 kg, mis oleks kogusummas andnud 133 kg ehk uue Eesti selle vanuseklassi rekordi kaaluklassis kuni 50 kg. See aga ebaõnnestus. Mängus oli auhinnaline kolmas koht. Kolmandal katsel tõukas Armas 75 kg, mis oli uus tõukamise rekord ja ka uus kogusumma rekord.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles