Maakonnas on 778 töötut

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaa töötuses on eelmise kuu ja eelmise aasta sama ajaga võrreldes ilmnenud väike tõus, kuid see ei olene töövõime hindamisega töötukassasse pöördunud klientidest.

Töötukassa Järva osakonna juhataja Eha Tasang andis teada, et novembris on arvel olnud 778 töötut, mida on veidi rohkem kui eelmisel kuul ja eelmise aasta samal ajal. Samas toonitas Tasang, et tegemist on tavapärase aasta teise poole tööturu liikumisega, mida pole eriti mõjutanud töövõime hindamisega töötukassasse pöörduvate klientide hulk. «Vähenenud töövõimega inimesi on töötute hulgas 17,1 protsenti, mis on protsent vähem kui Eestis keskmiselt. Jõgevamaal näiteks on iga kolmas töötu vähenenud töövõimega,» selgitas ta.

Järvamaal on 62 protsenti töötutest hüvitise või toetuse saajad, mis  Tasangu ütlust mööda näitab pikaajaliste töötute arvu vähenemist, sest kõigil töötutoetuste saajatel on enne töötuks jäämist olnud eelnev hõive.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles