Koerulased ei suutnud ka teisel katsel vallamaja endale saada

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna on Koeru ja Rakke vallavolikogu istungi päevakorras ühinemisleping, kus on kirjas, et uus omavalitsus võiks asuda Lääne-Virumaal, valla nimeks võiks saada Piibe vald ja vallamaja asukohta enne ühinemist ei otsustata.

Möödunud nädalal rahustasid Koeru vallavanem Andres Teppan ja vallavolikogu esimees Külvar Mand Järva Teatajas ilmunud arvamusartiklis inimesi, et pole sõlmitud mingeid kokkuleppeid, et Koeru hakkab kuuluma Lääne-Virumaa koosseisu. «Palju emotsioone on tekitanud Koeru valla võimalik lahkumine Järva maakonnast ning liitumine Lääne-Viru maakonnaga. Kutsume siinkohal inimesi rahulikuks jääma, sest ühinemiskomisjon pole veel aktiivsetesse läbirääkimistesse asunud. Loomulik on aga see, et rääkides läbi teise maakonna omavalitsusega, peab olema valmis ka antud muutuseks, mis ei tähenda, et Rakke vald ei võiks liituda hoopis Järvamaaga, kui see lisab ühendvallale arenguvõimet,» kirjutavad Teppan ja Mand 17. jaanuari Järva Teatajas.

Koeru vallavanem Andres Teppan tunnistas eile, et nemad läksid teisipäeva õhtul ühinemisläbirääkimistele ettepanekuga jätta tekkiv omavalitsus Järvamaale, kuid olid nõus kompromissiga ja selle asemel läks lepingusse kirja Lääne-Virumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles