Kaks valimisliitu ühinevad

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaal ühinevad lähenevate kohalike omavalitsuste valimiste eel kaks valimisliitu: Ühtne Koeru ja Suur-Järvamaa.  

Ühtse Koeru valimisliidu nimekirjas kolmedel viimastel valimistel kandideerinud ja ka volikogu esimees olnud Jaanus Murakas näeb valimisliite ühendades võimalust Koerus tehtud vigade paranduseks ning läbirääkimiste alustamiseks maakonnasuuruse omavalitsuse sünniks. «See oleks ilmselgelt parim lahendus kogu Järvamaale ning ka teenäitajaks kogu Eestis,» sõnas Murakas.

Koeru volikogu soovi minna valitsuse sundliitmise otsuse vastu uuesti kohtusse valimisliit õigeks ei pea. «Igal asjal on lõpuks piir ja niisama oma jonni ajamisega oleme Koerule ja tulevasele Järva vallale juba niigi palju kahju tekitanud. 300 000 eurot ühinemistoetust juba kaotasime, nüüd oleme laskmas lendu tuhandeid eurosid kohtus käimisele,» märkis ta ja lisas, et kohati absurdini minev vaidlus süvendab pingeid mitte ainult Koerus, vaid ka teistes kogukondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles