Vastne välijõusaal võõrustab tervisepäevalisi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaa spordiliit ja Paide spordikeskus korraldavad spordinädala kestel 26. septembril kell 17.30 Paide tehisjärve ääres tervisepäeva. Järvamaa spordiliidu tegevjuht Piret Maaring ütles, et nad kutsuvad Järvamaa ja Paide linna seeniore ja spordiveterane teadlikumalt erineval moel liikuma.

Tervisepäeval on võimalik lähemalt tutvust teha ka uute spordirajatistega. «Sel suvel rajati tehisjärve äärde uus välijõusaal. Näitame, mida ja millisel jõumasinal teha,» selgitas ta. «Samuti tutvustame ja mängime niisugust toredat mängu nagu petank.»

Maaring lisas, et neile on tähtis õpetada inimesi oma tervise eest hoolitsema ning iseseisvalt hommikuti võimlema ja harjutusi tegema. Selleks tuleb tervistavat võimlemist õpetama füsioterapeut Hiie Kapten. «Kuna me kõik teame, et praegusel arvuti- ja autoajastul on täiskasvanuea sage probleem istuv eluviis, on meie soovitus korrapäraselt liikuda, kasvõi jalutada. Pole oluline, kui kiiresti liigutakse ja kas jalutatakse või joostakse, oluline on see, et toimub keharaskuse ülekanne ja koormus luudele,» selgitas ta. «Selleks sobivad peale liikumise nii jõusaali harjutused, mängude mängimine kui ka muidugi võimlemine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles