Puukborrelioosi nakatunute hulk kahekordistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaal on tänavu registreeritud 20 puukborrelioosi juhtumit, mida on kaks korda rohkem kui mullu samal ajal.
Terviseameti Järvamaa esinduse inspektor Virve Lepik ütles, et kui tänavu on puukborrelioosi esinenud 20 korral, siis puukentsefaliiti pole sel ega eelmisel aastal registreeritud kordagi.
Ta märkis, et kui entsefaliidi vastu saab end vaktsineerida, siis borrelioosi puhul tuleb lihtsalt metsas, raiesmikul, puisniitudel, koduaias ja parkides liikudes olla ettevaatlik.
Kui inimene on puugihammustust märganud, peab ta Lepiku ütlust mööda end  kuu aja jooksul jälgima ja kui vigastuskohale tekib punetav laik või esinevad gripisarnased nähud, tuleb tal pöörduda perearsti poole.
Keskkonnaameti Harju-Järva-Rapla regiooni metsanduse peaspetsialist Jaanus Nilp ütles, et loodusesse minnes võiks selga panna pikad heledad riided, et puugid neilt paremini silma hakkaks. Kindlasti võiks pähe panna ka mütsi või rätiku.
Nilbi ütlust mööda on kõige parem kaitse pärast metsaskäiku kohe riided vahetada ja end üle vaadata. «Sageli looduses liikuvad inimesed võiksid end ka puukentsefaliidi vastu vaktsineerida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles