Ilmaprognoos 4.–9. jaanuar

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõppenud aasta keskmine õhutemperatuur oli Türil +4,8 kraadi, mis vastab peaagu täpselt pikaajalisele keskmisele. Sademeid langes 783 mm, mis on 14 protsenti üle normi.

Lõppenud aasta ilmastiku kokkuvõtet saab lugeda Internetiaadressilt http://www.ilm.ee/?48336
Uue aasta esimesed päevad pakuvad mõõdukalt külma talveilma, nädala lõpus on üle pika aja sulavõimalus.
Täna läheneb läänest Briti saarte juures pöörleva tsükloni lohk. Hommikupoolik on pilves selgimistega, kohati sajab veidi lund. Pärastlõunal pilvisus tiheneb ja sajuala levib läänest itta. Puhub nõrk või mõõdukas lõuna- ja kagutuul, külma on 4...9 kraadi.
Homme madalrõhulohk nõrgeneb. Meie ilm on pilves selgimistega, kohati sajab veidi lund. Nõrk tuul puhub öösel põhjast ja kirdest, päeval idast. Külma on 7...13, öösel ja hommikul kohati kuni 16 kraadi.
Neljapäeval liigub madalrõhkkond Briti saartelt Lõuna-Norra kohale, selle idaosa määrab ilma Baltimaades. Öö on veel pilves selgimistega ja vaid kohati sajab veidi lund. Puhub mõõdukas lõunatuul, külma on 8...14 kraadi.
Päev on pilvine, lumesadu ja tuisk levivad läänesaartelt ida suunas. Lõunatuul on mõõdukas või vali, rannikul tormine. Õhutemperatuur tõuseb õhtuks –2...–6 kraadini.
Reedel levib tsüklon mööda Botnia lahte põhja. Meil on keerise edelaosas pilvine, lumesaju ja tuisuga ilm. Tuul on mõõdukas või vali, puhudes öösel lõunast ja päeval edelast. Õhutemperatuur on öösel –2...–6 kraadi, päeval tõuseb 0...–3, saartel ja rannikul kuni +2 kraadini.
Laupäeval kaugeneb see madalrõhkkond põhja, uus tsüklon on alles Briti saartel. Eesti ilm on pilves selgimistega, hooti sajab veidi lund. Öösel puhub mõõdukas edela- ja läänetuul.
Päeval on tuul nõrk ja pöördub kagusse. Külma on 0...4 kraadi öösel ja 2...6 kraadi päeval.
Pühapäeval levib tsüklon Briti saartelt ida suunas. Öö on pilves selgimistega, kohati sajab veidi lund. Puhub nõrk või mõõdukas kagutuul ning külma on 6...10 kraadi.
Päev tuleb pilvine, alates Lääne-Eestist sajab lund ja tuiskab, õhtul sajab ka lörtsi ning vihma. Lõuna- ja kagutuul on mõõdukas. Õhutemperatuur tõuseb –3...+2 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles