Sellise asja peale ei oska tulla

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Sihver
Juhan Sihver Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teadmine presidendilt teenetemärgi pälvimisest võtab sõnatuks. See on midagi, mille peale ei oska tullagi, seetõttu ei tea ka esialgu, kuidas peaks reageerima, tunnistasid järvalastest teenetemärgi kavalerid.

Kaitseväe staabi- ja sidepataljoni huvijuhil ning Ahula lasteaia-algkooli muusikaõpetajal Reet Kaljulal lõpeb pealinnas koosolek teemal «Eesti Vabariik 100» ja ta suundub oma kabinetti. Heliseb telefon. Helistaja on personaliosakonna juhataja. Ta palub minna Kaljulal presidendi veebilehele ja võtta lahti artikkel «Eestimaa tänab 2017».

Neljandalt lehelt esimese tulba kolmandast reast leiab Kaljula oma nime. Sellele klõpsates avaneb kirjeldus: «Reet Kaljula on aidanud luua ja hoida kaitseväe traditsioone. Muu hulgas on ta juhtinud ajateenijate lauluansamblit ning korraldanud nende esinemisi ja kontserte. Vabariigi Presidendi otsusega antud Valgetähe medal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles