Euroraha toob maale elu

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viisu külaseltsi juhatuse liige Aivar Tubli rõõmustab, et nüüd saab kogukonnale vajalik  välitegevuste abi-ja hoiuruum korda ka seestpoolt ning raha jagub ka hoone ette terrassi ehituseks.
Viisu külaseltsi juhatuse liige Aivar Tubli rõõmustab, et nüüd saab kogukonnale vajalik välitegevuste abi-ja hoiuruum korda ka seestpoolt ning raha jagub ka hoone ette terrassi ehituseks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eurorahapajast suurima portsu napsanud Viisu küla teeb korda kirjanikuga seotud hoone, Albu kant saab uue liikumisväljaku ning Valgehobusemäele on rohkem asja ka suveajal. Põhja-Järvamaal jagus euroraha 33 kavandile.

Viisu külaseltsi juhatuse liige Aivar Tubli näitas hoonet, mille korrastust alustasid nad euroraha eest eelmisel aastal. Selleks sai selts Järva Arengu Partnerite jagatavast Leaderi programmist 33 328 eurot ja tänavugi tuli samast jälle suurim summa –  32 341 eurot. «Teeme korda küla keskel asuva mõisahoone, kus majandi aegu oli kontor, kuid omal ajal käis  suvitamas kirjanik Friedrich Reinhold Kreutzwald. Võib öelda, et teeme korda kirjaniku kinnistut,» selgitas ta.

Külaselts ostis lagunenud kolmekorruselise kontorihoone eraettevõtjalt 2500 euroga. Eelmisel  aastal hoone lammutati, alles jäi sellest vaid pool, mis on  ühekorruselisena nüüd katuse all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles