Talguliste kõhud täituvad kohmaka ja mulgipudruga

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgupäev toimub 5. mail ka Paide avatud noortekeskuse juures, kus hakatakse pinke kihelkonnavärvidesse võõpama. Väikesed Arto ja Marii on sel päeval samuti talgulistele abiks.
Talgupäev toimub 5. mail ka Paide avatud noortekeskuse juures, kus hakatakse pinke kihelkonnavärvidesse võõpama. Väikesed Arto ja Marii on sel päeval samuti talgulistele abiks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädala pärast laupäeval saavad üle Eesti kokku need, kel on soov midagi ära teha. Järjekordsel üle-eestilisel «Teeme ära» talgupäeval korrastatakse koduõuesid, riisutakse parke, vuntsitakse üles postkastid ja võõbatakse rahvarõivatriibulisteks, puhtamaks tehakse ka jõekaldad.

Eilseks oli veebilehel teemeara.ee  Järvamaalt kirja pandud 104 talgut. Peamiselt on need heakorratööd, ent lisaks võsalõikamisele, riisumisele ja värvitöödele on abikäed oodatud koristama ka jõge.

Selle eesmärgiga tulevad talgulised kokku näiteks 6. mail Koeru kultuurimaja ette, et suunduda Põltsamaa jõe äärde. Seal on nõuks võetud puhastada jõelõik Kirikumäe lõkkeplatsist kuni niinimetatud NATO sillani ja korjata kokku kogu sellel lõigul ette jääv prügi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles