Arvamusfestival innustas noori korraldama oma festivali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese noorte eelarvamusfestivali korraldajad jäid sisuka päevaga rahule ja kaaluvad üritusega järgmisel aastal jätkata.
Esimese noorte eelarvamusfestivali korraldajad jäid sisuka päevaga rahule ja kaaluvad üritusega järgmisel aastal jätkata. Foto: Raigo Pajula /Euroopa Komisjon

Pühapäeval oli Haap­salus esimene noorte eelarvamusfestival. Arutleti selle üle, kes on noorte arvamusliidrid, kas noorte arvamus pääseb esile ja millist e-Euroopat noored soovivad.

Noorte eelarvamusfestival sündis Paide arvamusfestivali eeskujul, kus alati on oma koht olnud ka noorte aruteludel. Ühiskondlikult tundliku meelega Haapsalu noored leidsid, et noorte mõtte ja hääle kuuldavuse suurendamiseks läheb tarvis päris oma festivali. «Soovime suurendada noorte hääle mõju avalikus aruteluruumis. Ühiste tuttavate kaudu saime ühendust arvamusfestivali eestvedajatega, kes meid festivali korralduses aitasid,» ütles noortefestivali eestvedaja Karl-Edward Uibo.

Päikeselisel päeval kogunes Haapsalu promenaadiparki arut­elusid kuulama ligikaudu 300 inimest, enamik neist koolinoored. Arutlustesse olid kutsutud ka valdkonna asjatundjad Euroopa Komisjonist, Kiusamisvabast Koolist, Integratsiooni sihtasutusest, samuti olid kohal riigikogu liikmed Kalle Laanet ja Jaanus Karilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles