Postikuller põristab ATV-ga mööda linna ringi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pilt videost

Juba mitu kuud on 15 aastat postikulleri tööd teinud Lii Kochi päevad varasemast sootuks erinevad. Jah, ta tõuseb endiselt öösel, et kella kolmeks varahommikul tööle jõuda, kuid tööl olles ei liikle ta enam kahel, vaid lausa neljal rattal. Ei, juhiluba Kochil pole.

«Nii, kõigepeal vajutan jalaga siduri alla,» õpetab Koch, kui postiveo ATV-ga lähemat tutvust soovin teha. «Seejärel panen võtme süütelukku, keeran, vajutan starterit ja masin töötab.»

Töötab. Päris valju põrina saatel. Saan kiirkursuse, kuidas panna sisse edaspidi- ja kuidas tagurpidikäik. Koch näitab, mis käib masina ees ja taga olevatesse kastidesse. Siit käivad suuna-, sealt ohutuled. Praegu teeme seda kõike n-ö vabas vormis Paides Telliskivi tänaval, postimaja taga parkimisplatsil. Liiklusesse tuisates on posti-ATV juhil muidugi ka kiiver peas ja juhtkangil niisama nuppe-lüliteid ei näpita. Enne sõituminekut veendub postikuller masina tehnilises korrasolekus, et tuled põleksid, kütusepaagis oleks postiringiks piisavalt bensiini ja rehvides vajalikul määral õhku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles