Kaitseliitlased murdsid kahuritulega talve südame

Urmas Glase
Copy

Inimeste fantaasia nädalavahetuse sisustamiseks on ilmatu. Kes käib kalal või jahil, kes nokitseb õliste näppudega garaažis mõne masina kallal. On neid, kes naudivad rahvatantsu, sporti või puhuvad hääletoru puhtaks laulukooris. Mõni ei tee üldse midagi, või siis läheb õhtul sauna ja põikab baarist läbi.

Järvamaal on kümneid mehi, kuid ka naisi, kes reede õhtul pakivad seljakoti mitme päeva varuga, tõmbavad selga laigulised rõivad, nöörivad saapad kinni, vinnavad automaadi õlale, võtavad kapilt kiivri, võõpavad põsed kriimuks ja sulavad nädalavahetusel võsaga ühte nägu.

Eelmise reede õhtul hiivas korralik hulk Järva maleva kaitseliitlasi, Türi, Paide, Roosna-Alliku ja Koeru üksikkompanii võitlejaks muundunud autojuhte, elektrikuid, mehaanikuid, ettevõtjad ja muude elualade inimesi end presentkattega metsakarva veoauto kasti ja võttis suuna kaitseväe keskpolügoonile. Pereisad lihvivad korra kuus või paari tagant sõjaväelises metsalaagris vabatahtlikult sõdurioskusi, et ohu korral olla valmis kaitsma oma koju jäänud peresid. Mõni käib tihemini, mõni harvem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles