Rebaseema kiired jahipäevad

Ingmar Muusikus
, loodusfotograaf
Copy
Emarebane tuleb mööda Paide–Mäo kergliiklusteed varahommikuselt jahilt, saagiks mutt ja uruhiir. Tema tähelepanu köidab heinast kostev hiirte peenike jutuvada.
Emarebane tuleb mööda Paide–Mäo kergliiklusteed varahommikuselt jahilt, saagiks mutt ja uruhiir. Tema tähelepanu köidab heinast kostev hiirte peenike jutuvada. Foto: Ingmar Muusikus

Paide ümbruse kergliiklusteed on päevasel ajal käijate, jooksjate ja jalgratturitega tihedalt täidetud. Varastel hommiku- ja öötundidel liiguvad siin ka neljajalgsed. Üks korrapärastest käijatest Paide–Mäo suunal on emarebane. Urus sirguvatele kutsikatele hiiri jahtides kogub rebaseemand päevaga hulga kilomeetreid. Seda on tema kõhnast kujust kaugele näha – ta on poegade toitmisega end põhjalikult ära kurnanud.

Ühel juuni udusel varahommikul oli rebane Sillaotsa elanike aiamaadelt tabanud järjekordse priske muti ja uruhiire. Enne kukke ja koitu, kui inimesed ei ole veel ärganud, on hiirekütil hea segamatult toimetada. Aednikud ei pruugi teadagi, kes neil aias muttide arvukust piirab.

Hiirekütt jätab saagi asfaldile ja sööstab kõrge hüppega piiksuja poole.
Hiirekütt jätab saagi asfaldile ja sööstab kõrge hüppega piiksuja poole. Foto: Ingmar Muusikus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles