Kondiitriõpilane Ferkle Kalaus: ma pole vist mitte kunagi nii õnnelik olnud kui praegu

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy

Äsja see oli, kui Paide kogukond aitas noorel koogimeistril Ferkle Kalausel raha koguda, et ta saaks sõita Prantsusmaale oma unistuste kondiitrikooli Gastronomicom. Nüüd on hakkajal neiul suurem osa õpingutest möödas ja minna veel paar nappi nädalat. Selle aja jooksul on ta magusateks hõrgutisteks vorminud üle poolesaja retsepti ning tema innukus välja võluda üha peenemaid kulinaarseid meistriteoseid aina suureneb.

Ferkle Kalaus meenutas, et sisseelamine uude olukorda sujus. Kui ta jaanuari alguses jõudis Vahemere äärde Agde linna, kus asub tema kokakool, võtsid õpetajad ta rongijaamas kenasti vastu. Sealsamas tutvus ta ka oma esimeste kooli- ja mõttekaaslastega – samasuguste koogifanaatikutega, kellega alustada kolmekuulist kulinaarirännakut mööda Prantsuse köögi võlumaailma.

Kalause sõnul on senised õpinädalad olnud kiired ja informatiivsed. «Õppekava jaguneb neljaks ja igal nädalal keskendume ühele teemale, nagu pagaritooted, koogid, peened magustoidud ja šokolaad. Kuuplaani me kordame uute retseptide ja kõrgema raskusastmega,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles