Sigade hukkamisega tülin alles algab

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne kui Eesti maaülikooli teadlased sündmuspaigalt autoga lahkuda võivad, käib Järvamaa veterinaarkeskuse juhataja Andrus Leis desinfitseerimisvahendiga auto rehvid üle.
Enne kui Eesti maaülikooli teadlased sündmuspaigalt autoga lahkuda võivad, käib Järvamaa veterinaarkeskuse juhataja Andrus Leis desinfitseerimisvahendiga auto rehvid üle. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel nädalal leidis kinnitust seakatku juhtum Türi vallas Äiamaa külas. Loomade hukkamise ja ütluste andmisega omanikule ebameeldivused paraku alles algavad.

Kahe kuu eest nelja põrsaga maha saanud emis oli eakale omanikule juba mitu aastat rõõmu valmistanud. Veidi murelikuks tegi teda viimasel ajal sõnnikuhunniku otsas karjuv ja lauta ründav parv vareseid, kuid omanik andis ohutuse tagamiseks enda teada parima. Kui välja arvata üks pisike vasikas, kes oma emaga õues ei käinudki, olid sead teistest loomadest eraldi. Juba teist suve jätab ta loomade tervise huvides käimata ka marja- ja seenemetsas.

Ühel päeval jäi emis siiski haigeks ega tulnud enam sööma. Omanik arvas, et ehk indleb. Vahepeal näis ka, et jooma tulnud emise tervis läheb paremaks. Läks aga teisiti. Esmaspäeva hommikul oli emis surnud. Ka veterinaar- ja toiduametil (VTA) surnud loomast teada andes ei osanud omanik seakatku kahtlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles