Üleskutse: tähistame viinakuu asemel piimakuud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus kutsub Eesti toidu kuu jätkuks eestimaalasi üles jooma rohkem piima ja tarbima rohkem kodumaiseid piimatooteid.

«Rahvakalendrile ninanipsu andes võiksime oktoobris tähistada viinakuu asemel hoopis piimakuud ning korraldada üleeestilised piimajoomise talgud,» ärgitas Sõrmus. «Piimatootjad on olnud kahe viimase aasta jooksul sügavas madalseisus, kaotatud on üle 10 000 piimalehma ehk rohkem kui 10 protsenti Eesti piimakarjast.»

Nii kutsub amet kaasa lööma piimatootjaid, kaupmehi ja tarbijaid, et sellega anda kodumaiste piimatoodete tarbimisele hoogu juurde. «Oodatud on säravad algatused, mis aitaksid poelettidel veelgi rohkem esile tõsta ja väärtustada kodumaist piima ning sellest tehtud mitmekesist tootevalikut. Kaupmehed on üleskutsele andnud head tagasisidet,» lisas Sõrmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles