Aasta koolitaja: pupsikud, kus teie ninaaugud on

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta koolitajaks pärjatud tegevkunstnik Margus Tiitsmaa ei tunne end koolitajana just kõige paremini, kuid innustab eeskujuga nõnda, et temasse on kiindunud nii lapsed, täiskasvanud kui omamoodi kõik töökaaslasedki.

Täiskasvanud õppija nädalal olnud tunnustusüritusel aasta koolitaja tiitli saanud Margus Tiitsmaa kunstnikunimega Sorge töötab juhendajana Paide huvikeskuse täiskasvanute osakonnas ja samas majas tegutsevas kunstikoolis. «Praegu ongi mul siin pupsikud ehk eelkunstikooli lapsed, kes voolivad savist ninasid, silmi ja suud,» sõnas ta. Lapsed hüüavad teda Sorgeks ja kutsuvad vaatama, kuidas töö õnnestub. «Pupsikud, mõelge nina tehes, kus teie enda ninaaugud on,» soovitas ta kord ühe, kord teise tööd katsudes.

«Ei tea, kui hea koolitaja ma olen, sest sõnasepp ma just ei ole, kunsti ei saagi ju väga õpetada. See on rohkem praktika. Saan luua siin keskkonna, kus on võimalik ennast leida ja täiendada,» arutles ta. «Võib-olla mind sellepärast esile tõstetigi, et ma pole nii traditsiooniline õpetaja, olen ikka rohkem tegevkunstnik Sorge, kes õpetaja rollis on natuke konservatiivsem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles