Noored tõlgendavad tõde ja õigust

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

SA A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel, Kinobussi MTÜ ja Eesti emakeeleõpetajate selts kuulutasid noortele vanuses 15–26 aastat välja filmikonkursi «Minu tõde ja õigus», mille ülesanne on luua lühifilm «Tõe ja õiguse» I osa ainetel.

Konkursi žürii hindab linateose tammsaarelikkust, idee originaalsust ning oskust siduda kunstiliseks tervikuks erinevad valdkonnad, elukogemuse ja digitehnoloogia. Filmikonkursi mõte on väärtustada vaba ja isikupärast eneseväljendust ning toetada žanri viljelemist. Võistluse žürii koosneb filmindusega seotud ja Tammsaare kirjanduspärandit uurivatest inimestest.

Lubatud on kõik žanrid. Osavõtjate vanusepiir on 15–26 eluaastat. «Konkursi eesmärk on laiendada sihtrühma, kes loeks ja analüüsiks Tammsaare «Tõde ja õigust», ning leida võimalusi, kuidas lugejale läheneda. Samuti oleme huvitatud noorte inimeste epopöa tänapäevasest tõlgendusest ning nende vaatenurgast romaanile, sealhulgas ka eesti keelt teise keelena rääkivate noorte seas,» selgitas SA A.H. Tammsaare muuseum Vargamäeli juhataja Reelika Räim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles