Riigi konservitagavara jätkub ka järvalastele

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novembri lõpus algab riigi tegevusvarusse soetatud 900 000 sealihakonservi laialivedu kohalikesse omavalitsustesse, et need jagataks toimetulekuraskustes inimestele. Järvamaale jõuab 21 132 konservi.

Järva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna peaspetsialist Irene Virkoja selgitas, et tasuta konservidest on kahtlemata huvitatud kõik omavalitsused. «Jaotuskava koostades võtsime arvesse omavalitsuste elanike arvu. Nagu ikka, saab kõige rohkem Türi vald, seejärel Paide linn ja nii vastavalt valla suurusele edasi,» lausus ta.

Sihtrühma, kellele konserve jagada, leiavad omavalitsused ise. Samuti annavad nad konservide laialivedu korraldavale maaeluministeeriumile teada koha, kuhu soovivad toidumoona saada. «Konserve on plokis 12 ja neid plokke me lõhkuma ei hakka. Pole ju mõtet hakata toiduabi karphaaval jagama,» sõnas Virkoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles