Tammed sirguvad väärikaks alleeks

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide ühisgümnaasiumi õpetaja Ellen Rosimannuse valvsa pilgu ja hoolitseva käe all on tõrudest kasvanud puuhakatised, mis on poolteise aasta pärast valmis minema oma lõplikku kasvukohta teeäärsel alleel.
Paide ühisgümnaasiumi õpetaja Ellen Rosimannuse valvsa pilgu ja hoolitseva käe all on tõrudest kasvanud puuhakatised, mis on poolteise aasta pärast valmis minema oma lõplikku kasvukohta teeäärsel alleel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide ühisgümnaasiumi õpilaste kolme aasta eest mulda kasvama pandud tammetõrudest on sirgunud väiksed istikud. Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks peaks neist 2018. aasta kevadel Paide Sillaotsa-poolse sissesõidutee äärde saama Järvamaa sajandi tammeallee.

Tammede eest koos õpilastega hoolt kandev õpetaja Ellen Rosimannus kinnitas, et tammeistikud kasvavad kooli kõrval pargiservas maalapil kenasti ja nende eest kantakse hoolt parimal moel. «Viimane kastmine oli oktoobri lõpus, selgus, et enne talve on noortele istikutele kindlasti veel vett vaja,» sõnas ta.

Askeldamist on puude ümber olnud kogu aeg. «Kasta tuli aeg-ajalt ka suvel. Lisada tuli rammu ja kaitsta noori taimi ohtliku hallitustõve eest,» ütles Rosimannus. Kaitsta on tulnud tammesid ka kitsede eest. «Kitse hammustatud istikud kasvavad otsast harali ja sellest ei tule enam korralikku puud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles