Tammsaare-preemia läks pildilt kukkujatele

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva ennelõunal Albu vallamajas koos istunud Albu valla Tammsaare-nimelise kirjanduspreemia žüriil kulus kaugelt üle tunni aruteludeks, enne kui võis välja öelda, kes sel korral järjekorras juba 40. korda väljaantava preemia pälvib.

Kuigi kandidaate oli kõne all mitu, siis žürii liikme Age-Li Liivaku kinnitusel suuremaks vaidluseks ei läinud. «Seni oleme asjad saanud aetud ikka üsna üksmeelselt. Arutelu raamatute sisu kohta käis muidugi, jah, sest sageli võib juhtuda nii, et kõik žürii liikmed – meid on ju 11 ja see on üsna suur arv – ei saa kõiki raamatuid lugeda. Siis arutasimegi, kes mida kirjutas, kui hästi kirjutas, kas me kõik tunneme neid kirjanikke, kelle teoseid olid raamatukogu töötajad näha toodud,» selgitas ta.

Liivak sõnas, et igale naistekale, olgugi et neid laenutatakse raamatukogudest usinalt, ei soostu žürii preemiat siiski andma. «Muidugi saaks ju lugeda kokku, et seda nüüd raamatukogust kõige rohkem laenutati, selle panemegi võitjaks. Selleks žürii ongi, et Albu valla kirjanduspreemial säiliks ikka mingi autoriteet. Mõni kirjutab lihtsalt, lihtlausetega ja loetav see nii-öelda üheööraamat on, aga seda me tõesti ei tahaks tunnustada,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles