182 km/h rauda ja politseile otse sülle

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimesel poolaastal oli politseil Järvamaal enim tegemist kiiruseületajate, roolijoodikute ja juhtimisõiguseta juhtidega. Liiklusrikkumiste statistika näitab patustajate arvu kasvu, nende seas on ka täiesti süüdimatuid tegelasi.

Selle aasta esimesel kuuel kuul on maakonnas juhtunud sama palju inimkannatanutega õnnetusi kui eelmisel aastal samal ajal ehk 14. Tagajärjed on selleaastastel õnnetustel olnud aga kergemad. 2014. aastal oli liikluses juuni lõpuks hukkunud kaks ja viga saanud 19 inimest. Sel poolaastal hukkunutega liiklusõnnetusi Järvamaal ei juhtunud, vigastatuid oli 20.

Paide politseijaoskonna juhi Margus Toomsalu ütlust mööda ei saa väita, et varem oli Järvamaa liikluses vähem kiirustajaid, joobes juhte või muid rikkujaid, pigem näitab patustajate tabamine politsei tõhusamat tööd ja suuremat panustamist liiklusturvalisusesse. «Meie peamine eesmärk on vähendada liiklussurmade arvu. Suuresti põhjustavadki avariisid kas kiiruseületajad või joobes juhid,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles