Muinsuskaitsepäev tutvustab tööstuspärandit

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervita tuuleveski soomlasest omanik Jarkko Arhilahti  lubab suurema huvi korral näidata laupäeval  oma ettevõtte ennistatud veskit ka töötamas, vähemalt kolmveerand selle sisustusest on säilinud algsel kujul.
Ervita tuuleveski soomlasest omanik Jarkko Arhilahti lubab suurema huvi korral näidata laupäeval oma ettevõtte ennistatud veskit ka töötamas, vähemalt kolmveerand selle sisustusest on säilinud algsel kujul. Foto: Dmitri Kotjuh

Tänasest pühapäevani tähistatakse Euroopas tööstuspärandi aastat, mille puhul kutsub muinsuskaitseamet huvilisi tutvuma Eesti tööstuspärandiga, Järvamaal avab uksed kolm mälestist.

Kultuurimälestiste riiklikus registris pole Järvamaalt kirjas ühtki tööstusmälestist, muinsuskaitseameti Järvamaa vaneminspektori Tiit Schvede meelest on see ka mõistetav, sest Järvamaa on olnud rohkem tuntud kui põllumajanduspiirkond.

Et tänavu on muinsuskaitsepäevade keskmes tööstusmälestised, on Järvamaalt viimase kaheksa aasta järel esimest korda avatud ustega kolm kaitseobjekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles