Paremad selguvad kümnete kandidaatide seast

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel neljapäeval oli viimane päev esitada Järvamaa noorsoo-, kultuuri- ja spordipreemiate kandidaate.

Järvamaa omavalitsuste liidu sekretär Helje Mets andis teada, et noorsoopreemiate taotlusi on üheksa.
Aktiivse noore preemiale kandideerivad Helen Aasa, Eveli Leego, Andreas Sapas, Jaanika Aasa ja Piret Kalamägi ning noorsootöötaja preemiale Mare Hendrikson, Leho Rohtla, Annika Rohi ja Sulo Särkinen.
Spordipreemiate kandidaate sabus omavalitsuste liidule kahes kategoorias: spordiedendaja ja elutöö preemia. Mets sõnas, et teiste preemiate laureaadid (parim mees, naine, noor ja kollektiiv) selguvad spordiliidus punktisüsteemi abil.
Spordiedendaja preemiale kandideerivad Ahti Uppin, Vello Talviste, Mai Kukk ja Kalev Teder. Spordi elutöö preemiale esitati üks kandidaat, Heino Aavasalu. Lisaks spordiedendaja ja elutöö preemiale rahastab omavalitsuste liit ka aasta meessportlase preemiat.
Kultuuripreemiaid annab omavalitsuste liit välja neljas kategoorias. Kultuurielu edendaja preemiale kandideerivad Andris Avamere, Anne Pindre, Arlet Palmiste ja Enda Trubok.
Kultuurihoidja preemiale on esitatud Tiiu Schüts ja Anne-Ly Pihlak. Parima kollektiivi preemiale kandideerivad Türi poistekoor, Koeru huviteater, Paide huviteater ja Kesk-Eesti teatritrupp.
Lõppes ka taotluste vastuvõtt Eesti kultuurkapitali preemiale Kultuuripärl. Kandideerivad Leonhard Soom, Tiiu Schüts, Rainer Eidemiller ja Juhan Sihver.
Järvamaa omavalituste liit kinnitas preemiate suurused oktoobri üldkoosolekul. Preemiatele eraldati kokku 47 000 krooni ja tseremooniale 15 000 krooni. Preemiate pidulik kätteandmine on 14. jaanuaril Türi kultuurimajas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles